Η διαφορά του Web Radio από τους παραδοσιακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς

Στις μέρες μας, τα πράγματα μεταβάλλονται διαρκώς. Οι εξελίξεις τρέχουν σε όλους τους τομείς και η ζωή μας αλλάζει πιο γρήγορα από ποτέ. Ζούμε στην εποχή της ταχείας πληροφόρησης, των συνεχών ενημερώσεων και αναβαθμίσεων, ενώ “βομβαρδιζόμαστε” καθημερινά με προτάσεις για αγορές νέων προϊόντων. Με άλλα λόγια, ζούμε σε μια εποχή πραγματικό “παράδεισο” παγκοσμιοποιημένης υπερκατανάλωσης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο της συνεχούς εξέλιξης, εξελίχθηκε και το ραδιόφωνο. Πλέον, ολοένα και περισσότερο, το ιντερνετικό ραδιόφωνο (ή αλλιώς web radio), κερδίζει έδαφος συγκριτικά με το παραδοσιακό ραδιόφωνο.

Το Ίντερνετ έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Μάλιστα, θα μπορούσε να ειπωθεί ότι το Διαδίκτυο αποτελεί πραγματικό “alter ego” της συντριπτικής πλειοψηφίας των μοντέρνων ανθρώπων, τόσο του αναπτυγμένου όσο και του αναπτυσσόμενου κόσμου. Χάρις στις νέες τεχνολογίες, η προσβασιμότητα στο Διαδίκτυο είναι δυνατή σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Πλέον, δισεκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο μπορούν να συνδεθούν στον παγκόσμιο ιστό και να απολαύσουν άπειρες πρακτικές εφαρμογές που μπορούν να διευκολύνουν την καθημερινότητά τους. Χάρις στο Διαδίκτυο, μπορούμε να ενημερωνόμαστε για τα πάντα, να επικοινωνούμε με άτομα απ’ όλο τον κόσμο, να κάνουμε εμπόριο, να ανταλλάσσουμε ιδέες, να παίζουμε διασκεδαστικά τυχερά παιχνίδια όπως στο Jackpot City Ονλάιν Καζίνο που ξεχωρίζει με τις ενδιαφέρουσες θεματολογίες των παιχνιδιών και τα φανταστικά γραφικά!

Χάρις στις γρήγορες ταχύτητες, τα web radios γνωρίζουν τεράστια άνθηση. Παρόλο που το διαδικτυακό ραδιόφωνο θεωρείται “εξωτικό” για αρκετά μεγάλη μερίδα ανθρώπων, ωστόσο η δημοτικότητά του αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Οι παραδοσιακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία αυτών, έχουν χάσει πάρα πολλούς ακροατές λόγω των εκπομπών “κονσέρβα”, του υπερβολικού και δίχως ουσία κουτσομπολιού, των βαρετών και άκρως προβλεπόμενων playlists τα οποία επαναλαμβάνονται σε μεγάλο βαθμό. Οι οικονομικές δυσκολίες, τα μεγάλα έξοδα, και η ολοένα φθίνουσα δυναμική της διαφημιστικής αγοράς της Ελλάδας, έχουν επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα των ραδιοφωνικών εκπομπών και ροών.

Αυτό το κενό έρχονται να καλύψουν τα διαδικτυακά ραδιόφωνα προσφέροντας εξαιρετικές μουσικές εναλλακτικές.