Η διαδικτυακή ψηφιοποίηση είναι η προσαρμογή του ραδιοφώνου στη νέα παγκοσμιοποιημένη πραγματικότητα

Το ραδιόφωνο αποτελεί το “alter ego” των Ελλήνων. Πρόσφατες στατιστικές έρευνες έχουν δείξει πως οι Έλληνες αγαπούν το ραδιόφωνο, μια αγάπη που κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης.

Πώς μπορείς να μην αγαπάς το ραδιόφωνο, όταν μπορείς να κλείνεις τα μάτια σου και να “ταξιδεύεις” με τις υπέροχες, σαγηνευτικές φωνές των ραδιοφωνικών εκφωνητών, τη μαγεία της μουσικής, το υπαρξιακό βάθος των στίχων που σε κάνουν να ταυτίζεσαι με τραγούδια, αλλά και να ενημερώνεσαι για το τι γίνεται στον κόσμο ή να μαθαίνεις τα πιο “φρέσκα” κουτσομπολιά της show biz. Το ραδιόφωνο έχει πολλά πρόσωπα και γοητεύει, ανάλογα με τη θεματολογία που ελκύει τον κάθε ακροατή.

Βεβαίως, τα τελευταία χρόνια, η “τρελή κούρσα” της τεχνολογικής ανάπτυξης, η ολοένα μεγαλύτερη προσβασιμότητα και οι υψηλότερες ταχύτητες του Διαδικτύου, έχουν επηρεάσει σημαντικά την καθημερινότητά μας. Με τις προηγμένες έξυπνες συσκευές μας, όπως πχ. smartphone, tablet, smart watch, laptop, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μπορούμε να κάνουμε χιλιάδες πράγματα, όπως πχ. να διασκεδάζουμε διαδικτυακά παίζοντας Gaming club Kαζίνο παιχνίδια που συναρπάζουν με τα γραφικά, τη θεματολογία, αλλά και τα φανταστικά χρηματικά έπαθλα που μπορείς να διεκδικήσεις. Τα οφέλη της χρήσης προϊόντων προηγμένης τεχνολογίας και ταχύτατων διαδικτυακών συνδέσεων, είναι πολλά. Φυσικά, από την εξίσωση δε θα μπορούσε να λείπει και το ραδιόφωνο.

Ακούγοντας ραδιόφωνο από το smartphone… μια μαγική εμπειρία

Στις μέρες μας, τα smartphone, εκτός από κινητά τηλέφωνα, είναι ιδιαιτέρως προηγμένες έξυπνες συσκευές των οποίων η υπολογιστική δύναμη και δυνατότητα εκτέλεσης εφαρμογών, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να ξεπεράσει και αυτή των υπολογιστών. Μάλιστα, ένα πρόσφατο smartphone θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ένας εξαιρετικά χρήσιμος και πρακτικός υπολογιστής τσέπης.

Μια από τις αμέτρητες φανταστικές δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει ένα smartphone είναι να σου επιτρέπει να ακούς το αγαπημένο σου ραδιοφωνικό σταθμό, ανεξαρτήτως του που μπορεί να βρίσκεσαι. Είτε πηγαίνεις για τρέξιμο ή οδηγείς με το αυτοκίνητο ή ταξιδεύεις στο πλοίο ή ακόμα κι αν έχεις ξενιτευτεί, θα μπορείς να ακούς τον αγαπημένο σου ραδιοφωνικό σταθμό από το smartphone σου.